Šogad 193 mediķi informējuši Ārstu biedrību par savu izbraukšanu uz ārzemēm

Šogad 193 mediķi saņēmuši dokumentus no Latvijas Ārstu biedrības profesionālās kvalifikācijas atzīšanai ārzemēs, tas ir, šie ārsti ir vai nu izbraukuši, vai arī gatavojas atstāt valsti, aģentūru LETA informēja Ārstu biedrībā.

Ārstu biedrības speciāliste Zane Upate informē, ka līdz šim visvairāk ārstu, nedaudz vairāk nekā 50 mediķi, pēc šiem dokumentiem biedrībā vērsušies augustā. Patlaban šī tendence nedaudz sarūk, un, piemēram, oktobrī dokumentus saņēma 20 mediķi.

Ja gada sākumā lielākoties dokumentus izbraukšanai kārtoja jaunie ārsti, kuru darba stāžs nepārsniedz piecus gadus un daļēji arī mediķi ar darba stāžu līdz desmit gadiem, tad šobrīd abās šajās grupās interese par darbu ārzemēs ir vienlīdz liela. Turklāt, sākot no augusta, par darba iespējām citās valstīs interesējas arī tie ārsti, kuri nostrādājuši pat līdz 20 gadiem un arī vēl ilgāk.

Pēc Upates rīcībā esošās informācijas, gandrīz puse no tiem mediķiem, kuri devušies vai vēl tikai dosies uz ārvalstīm, par savu ceļa mērķi izvēlējušies Lielbritāniju, aptuveni sestā daļa izbraukušo izvēlas Vāciju, nedaudz mazāk Zviedriju, kā arī Īriju, Dāniju, Somiju.

Jau ziņots, ka, pēc Ārstu biedrības aprēķiniem, katru gadu uz ārzemēm strādāt dodas ap 80 līdz 100 ārstu, kas nozīmē, ka šogad jau tagad izceļojuši ir divas reizes vairāk ārstu nekā parasti.

Svarīgākais