Bērnu slimnīcā ir vairāki pacienti ar aizdomām par jauno gripu

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nodaļās Torņakalnā un Gaiļezerā šobrīd ir vairāki pacienti ar aizdomām par saslimšanu ar jauno gripas AH1N1 vīrusu, taču līdz šim visiem pacientiem saslimšana ir noritējusi vieglā vai vidēji smagā formā, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Inga Miķelsone.

Šobrīd tiek gaidīti analīžu rezultāti no Latvijas Infektoloģijas centra.

Bērnu slimnīca pirmdien, 16.novembrī, plkst.11 slimnīcas profesora Ebela auditorijā rīko preses konferenci par jaunās gripas profilaksi, ārstēšanas taktiku un simptomiem, kā arī citām vīrusa saslimšanām. Pasākumā piedalīsies Bērnu slimību klīnikas vadītāja Dace Gardovska, Bērnu slimību klīnikas virsārsts Ģirts Breicis un Rīgas Stradiņa universitātes pediatrijas katedras docente Ilze Grope.

Mediķi atgādina, ka vecākiem gripas laikā nevajadzētu kopā ar bērniem apmeklēt publiskus pasākumus un organizēt lielveikalu apmeklējumus, kā arī iesaka gan maziem, gan lieliem bieži mazgāt rokas, lietot vienreizējas lietošanas salvetes klepus, iesnu un šķaudīšanas gadījumā, tās tūlīt pēc lietošanas aizmetot. Maskas ne vienmēr no gripas pasargā, un tās lietot var ne tikai veselie, bet arī slimie, lai klepojot un šķaudot sīkie pilieni ar vīrusiem neizplatītos plašā apkārtnē.

Jau ziņots, ka Bērnu slimnīcā par 30% palielinājies akūto slimnieku skaits, tāpēc tiks ievērojami ierobežota plānveida pacientu uzņemšana.

Latvijā

Polijā nevalstiskā organizācija iesūdzējusi tiesā prezidentu Andžeju Dudu saistībā ar izteikumiem par pretrunīgus vērtējumus izsaukušo filmu "Zaļā robeža", kurā apskatīta situācija uz Polijas-Baltkrievijas robežas, kur Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko izvērsis hibrīdkara operāciju, cenšoties Eiropas Savienībā (ES) iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu.