Ventspils pašvaldība nodrošinājusi pacientu iemaksu atlaides ap pustūkstotim ventspilnieku

Ventspils pilsētas pašvaldība šogad nodrošinājusi pacientu iemaksu atlaides ap pustūkstotim ventspilnieku, aģentūru LETA informēja Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā.

Valsts garantē, ka no pacientu iemaksas, līdzmaksājumiem un dienas stacionāra pakalpojumu apmaksas tiek atbrīvotas tikai trūcīgās personas, kuru vidējie mēneša ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 90 latus.

Savukārt Ventspilī pašvaldība atbalstu garantē arī ventspilniekiem, kuru ienākumi ir lielāki. Tās ir maznodrošinātās personas, kā arī pensionāri un invalīdi, kuru ienākumi uz vienu personu nepārsniedz 169,58 latus. Šie cilvēki saņem pacientu iemaksas atlaidi 50 santīmu apmērā par vizīti pie ģimenes ārsta, 1,20 latu apmērā, apmeklējot ārstu speciālistu, un 3,80 latu apmērā, ārstējoties slimnīcas nodaļā. Tāpat arī tiek piemērotas atlaides par ārstēšanos paliatīvās aprūpes nodaļā un onkohematoloģijā, kur maznodrošinātajiem jāmaksā 1,20 lati, kamēr citiem pacientiem - pieci lati par dienu.

Šī gada pirmajos septiņos mēnešos slimnīcas stacionārā Ventspilī ārstējies 241 pacients, kuram pienācās pašvaldības piešķirtā atlaide, bet ambulatori uz konsultācijām pie speciālistiem devies 181 šāds pacients. No Ventspils domes Sociālā dienesta slimnīcai par šiem pacientiem samaksāti vairāk nekā 7000 latu. Dati par augustu vēl nav apkopoti, taču lēšams, ka šogad pacientu iemaksu atlaides saņēmuši ap 500 ventspilnieku.

Bez tam Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca pēc savas iniciatīvas no maznodrošinātajiem pacientiem neiekasē 30 latu lielo līdzmaksājumu par ķirurģiskajām operācijām.

Lai saņemtu pacientu iemaksas atvieglojumus, ir jāuzrāda Ventspils Sociālā dienesta izsniegta maznodrošinātas personas izziņa vai izziņa par atbilstību pacientu iemaksas atvieglojumu saņemšanai Ventspils medicīnas iestādēs.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais