Stradiņa un Liepājas slimnīcas ārsti pirmoreiz tiekas "telekonsīlijā"

P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas un Liepājas reģionālās slimnīcas Šodien, 11. novembrī, speciālisti videokonferencē pārrunāja onkoloģijas dienesta izveidi Liepājas reģionālajā slimnīcā un konsīlija veidā apsprieda trīs retu onkoloģisku slimību gadījumus.

Šis bija pirmais Stradiņa slimnīcas un Liepājas slimnīcas ārstu konsīlijs, izmantojot telemedicīnas risinājumus. Videokonferences laikā abu slimnīcu speciālisti tiešsaistē prezentēja sadarbības iespējas un kopīgi pārrunāja pacientu izmeklējumus, vienojoties par tālāko ārstēšanas taktiku.

Stradiņa slimnīcas Staru un ķīmijterapijas centra vadītāja Gunta Purkalne norāda: „Ja agrāk onkoloģiskā slimnieka likteni noteica ķirurģiskā palīdzība, tad mūsdienās jau vairāku gadu garumā slimniekam visoptimālāko diagnostiku un ārstēšanu nosaka multidisciplināra pieeja – ārstu konsīlijs. Tā saucamais, otrais viedoklis jeb ārstu savstarpējas konsultācijas ir ļoti progresīvs solis, jo mūsu pacienti kļūst aizvien sarežģītāki, vajadzīga vairāku speciālistu palīdzība un to var nodrošināt tikai daudzprofilu iestādes ietvaros.”

„Apvienojot Liepājas reģionālās slimnīcas ārstu pieredzi un Stradiņa slimnīcas, kā klīniskās universitātes slimnīcas, speciālistu daudzu gadu gaitā uzkrātās zināšanas onkoloģisko pacientu ārstēšanā, uzvarētājs ir pacients. Tāpēc ceru uz veiksmīgu sadarbību arī turpmāk,” piebilst Liepājas reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Bārzdiņš.

P. Stradiņa slimnīca un Liepājas reģionālā slimnīca 2009. gada 27. oktobrī noslēdza sadarbības līgumu ar mērķi uzlabot medicīniskās palīdzības pieejamību Kurzemes reģiona iedzīvotājiem. Slimnīcas vienojušās par sadarbību diennakts stacionārās un ambulatorās medicīniskās palīdzības sniegšanā, nodrošinot ārstu-speciālistu pieejamību, īpaši izmantojot Stradiņa slimnīcas speciālistu pieredzi onkoloģijā, invazīvajā kardioloģijā, invazīvajā radioloģijā un citās nozarēs. Pacientu ārstēšanas kvalitātes uzlabošanai slimnīcas arī turpmāk organizēs ārstu konsīlijus, zinātniski-praktiskos seminārus gan klātienē, gan izmantojot telemedicīnas risinājumus.