Rēvalds: Medicīnas darbinieku kvalifikācija vienlīdz augsta ir gan privātajā, gan publiskajā sektorā

Šobrīd valsts un privātajā sektorā strādā vienlīdz augsti kvalificēti medicīnas darbinieki, šodien mediju pārstāvjus informēja "Veselības centra 4" valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds.

Pēc Rēvalda teiktā, šai ziņā valsts vai privātie medicīnas pakalpojumu sniedzēji neatšķiras, taču pastāv vairākas citas atšķirības, kuras klients var novērtēt, lai izvēlētos sev tīkamāko pakalpojumu.

Rēvalds uzskata, ka klientam jābūt informētam un jāzina, ko viņš sagaida no pakalpojuma sniedzēja, tāpēc jau laikus jāzina, pēc kādiem kritērijiem pakalpojuma sniedzēju izvēlēsies.

Salīdzinot privātās un publiskās veselības aprūpes iestādes, Rēvalds uzsvēra, ka privātajā sektorā ir lielāka pakalpojumu pieejamība, komforts palātās, augstas kvalitātes medikamenti un materiāli, kā arī augsti motivēts palīgpersonāls. Publiskajās iestādēs turpretī palīgpersonāls ir vājāk motivēts, tāpēc dažkārt tas jāmotivē ar "dāvaniņām", tāpat ir lielāka iespējamība, ka pacientam par pakalpojumu tiek prasīti papildu maksājumi un retāk ir pieejamas atlaides.

Tai pat laikā publiskajā sektorā ir lielāka pacientu drošība, jo parasti iestādes ir lielas slimnīcas, kurās gadījumos, ja pacientam rodas kādi sarežģījumi, ir iespējams uzreiz pārvest uz citām nodaļām un turpināt ārstēšanu.

Komentējot pakalpojumu cenas privātajās klīnikās un veselības centros, Rēvalds uzsvēra, ka cenas te tiek noteiktas maksimāli zemas, taču jāņem vērā, ka atšķirībā no valsts iestādēm privātiem uzņēmumiem ir jānomā telpas, pašiem jāveic remonti, jāiepērk aprīkojums un tehnoloģijas, kas ievērojami paaugstina paša pakalpojuma cenu.

Ārsta darbs privātajās veselības aprūpes iestādēs veido 50%-60% no pakalpojuma cenas, kas valsts sektorā esot nedaudz zemāks.

Jau ziņots, ka šodien "Veselības centra 4" valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds skaidroja, kā veidojas pakalpojumu cenas un kā pacientam izvēlēties sev atbilstošāko pakalpojumu sniedzēju.

"Veselības centrs 4" ir lielākā privātā veselības aprūpes iestāde, kas šobrīd Latvijā sniedz plašu daudzprofilu medicīnas pakalpojumu klāstu.

Svarīgākais