Gadu veca meitenīte smagi applaucējusies

Vakar ar karstiem šķidrumiem applaucējušies vairāki bērni, bet smagākais negadījums noticis Rīgā, kur brālis, pieskatot savu gadu veco māsu, nejauši viņai uzlējis karstu tēju, aģentūru informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMPD) dienesta pārstāve Inga Vītola.

Kā stāstīja Vītola, meitenīte guvusi plašus ķermeņa applaucējumus un nogādāta slimnīcā.

Vakar Zemgalē mediķi snieguši palīdzību arī septiņus gadus vecai meitenei, kura applaucējusies, uzlejot sev uz kājas verdošu ūdeni, bet Vidzemē palīdzība bija nepieciešama 16 gadus vecam jaunietim, kurš apšļakstījies ar verdošu ūdeni, ceļot katlu.

Vairāki cilvēki vakar guvuši smagas traumas, krītot no velosipēdiem. Kurzemē piecus gadus vecs bērns šādi salauzis roku, Latgalē 22 gadus veca sieviete guvusi galvas traumu, bet 34 gadus vecs vīrietis salauzis roku.

Pagājušā diennaktī neiztika arī bez suņu kodumiem. Vidzemē slimnīcā nogādāta četrus gadus veca meitenīte, kuru sakodis pašas suns. NMPD mediķi saņēma izsaukumu arī pie desmit gadus vecas meitenītes, kura, slidinoties pa kāpņu margu, kritusi un guvusi galvas traumu.

Tikmēr Kurzemē ar galvas traumu slimnīcā nogādāta 12 gadus veca meitene, kura lasījusi ķiršus, stāvot uz traktora piekabes, un no tās nokritusi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devās 1208 izsaukumos, no kuriem 206 gadījumos cilvēki bija guvuši dažādas traumas.

Svarīgākais