Rozentāle: Līgums ar Izraēlu dos iespēju Latvijas speciālistiem gūt jaunas zināšanas medicīnā

Līdz ar sadarbības līguma ar Izraēlu parakstīšanu Latvijas speciālistiem pavērsies plašas iespējas kvalifikācijas paaugstināšanai un jaunas pieredzes iegūšanai, pēc Latvijas valdības un Izraēlas valsts valdības līguma par sadarbību veselības jomā parakstīšanas uzsvēra veselības ministre Baiba Rozentāle (TP).

Kā skaidro ministre, starp Latviju un Izraēlu jau ir izveidojusies laba sadarbība neatliekamo un ārkārtas situāciju koordinācijas jomā, tādēļ sadarbības līgums veselības jomā jāuztver kā sekmīga abu valstu attiecību turpināšana.

Jau ziņots, ka šodien Izraēlas pilsētā Telavivā Latvijas delegācijas vizītes laikā tika parakstīts Latvijas valdības un Izraēlas valsts valdības līgums par sadarbību veselības jomā.

Veselības ministrija (VM) 2005.gadā ir uzsākusi sadarbības līguma izstrādes un saskaņošanas procesu ar Izraēlas Veselības ministriju. 2009.gada septembra beigās VM saņēma no Izraēlas Veselības ministrijas precizēto un saskaņoto līgumprojektu starp Latvijas Republikas valdību un Izraēlas valdību par sadarbību veselības jomā.

Līguma mērķis ir veicināt sadarbību veselības jomā abu valstu starpā. Līgums paredz sekojošas sadarbības jomas: informācijas apmaiņa veselības aprūpes jomās saskaņā ar konkrētajām interesēm, veselības aprūpē iesaistītā personāla apmācība, institucionāla un organizatoriska sadarbība veselības aprūpes jomās, informācijas apmaiņa par tehnoloģiju attīstību, kas saistīta ar veselības aprūpi un medicīnas zinātni, un citas abām pusēm interesējošas ar veselību saistītas jomas.

Sadarbība starp Latvijas VM un Izraēlas Veselības ministriju tiks īstenota, apmainoties ar informāciju par veselības aprūpi, jaunākajiem medicīnas sasniegumiem, starptautiskiem kongresiem un simpozijiem, kas notiek attiecīgajās valstīs, kā arī apmainoties ar veselības un medicīnas ekspertiem un delegācijām, veicot kopējus pētījumus un sadarbojoties ar atbilstošām institūcijām.

Svarīgākais