Medicīnisko palīdzību karstā laikā iespējams saņemt arī zvanot uz konsultatīvo tālruni

Ja karstajā laikā, pēc uzturēšanās saulē rodas veselības problēmas, mediķi iesaka konsultēties ar savu ģimenes ārstu vai ārpus ģimenes ārstu darba laika zvanīt uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001.

Pieredzējuši ģimenes ārsti un ārsta palīgi brīvdienās un svētku dienās medicīniskus padomus sniedz visu diennakti, bet darba dienās no plkst.17.00 līdz plkst.8.00 no rīta.

Vienkāršākos gadījumos mediķis sniegs padomus, kā cilvēks var rīkoties mājas apstākļos, bet sarežģītākos gadījumos ieteiks vērsties pie dežurārstiemsteidzamās medicīniskās palīdzības punktos vai slimnīcu uzņemšanas nodaļās. Gadījumos, kad apdraudēta veselība vai dzīvība, savienos ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.

Bet, ja parādās ķermeņa trīcēšana, drebuļi, augsta temperatūra, slikta dūša ar vemšanu, apziņas traucējumi, krampji, samaņas zudums - zvaniet 113 ātrajai palīdzībai.

 

Svētdien slimnīcā nogādāti seši cilvēki, kuri bija pārkārsuši, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Slimnīcā karstuma ietekmes dēļ vakar nonācis arī dažas nedēļas vecs zīdainis. Vecāki paši bija atveduši mazuli slimnīcā, un, konstatējot viņam pārkāršanu, bērns tika pārvests uz citu slimnīcu.

Tāpat vakar pārkārsis kāds jauns vīrietis, kurš visu dienu strādājis ar traktoru laukā. Ārstniecības iestādē nogādātas arī vairākas sievietes, kuras cietušas no karstuma ietekmes, jo ilgāku laiku pavadīja pludmalē.

Savukārt sestdien ārstniecības iestādē tika nogādāti astoņi cilvēki, kas bija pārkarsuši. Kopumā brīvdienās slimnīcā nogādāti 14 karstuma upuri.