Arī Valmierā rudenī plānots atklāt Glābējsilīti

Pašlaik Valmierā jau atrasta vieta Glābējsilītes gultiņai - tā būs Vidzemes slimnīcā. Taču turpinās nepieciešamo līdzekļu vākšana. Tiek aicināti pieteikties uzņēmēji, kuri ir gatavi nodrukāt projektam nepieciešamos informatīvos materiālus vai veikt Baby Box telpas remontdarbus, tādējādi atbalstot projektu un parādot savu sociālo atbildību.

Līdz šim ir saziedota aptuveni puse no vajadzīgās summas (vienas Glābējsilītes ieviešana izmaksā aptuveni 11’000Ls). Tas paveikts, pateicoties 2012.gada februārī notikušajai ziedojumu vākšanas kampaņai, kas noritēja sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu, un citiem projekta atbalstītājiem, kurus visus vieno atziņa, ka bērna dzīvība ir šīs pasaules lielākā vērtība..

Glābējsilīte ir vieta, kur vecāki var anonīmi atstāt savu mazuli. Tā ir arī vieta, kur vecākiem vēlreiz aizdomāties - vai tik tiešām esmu gatavs atteikties no sava mazuļa. Latvijā Glābējsilītes ir Rīgā, Liepājā, Daugavpilī, Ventspilī un Rēzeknē. Līdz šim atstāti 18 mazuļi - 14 Rīgā, 2 Liepājā un 2 Daugavpilī.

Svarīgākais