"Samsonite" ceļasomas izraisa vēzi

ASV kompānija "Samsonite" paziņojusi, ka atsauc "Tokyo Chic" sērijas bagāžas somas, ņemot vērā Honkongas patērētāju grupas atklājumus, ka tajās konstatētas detaļas ar augstu vēzi izraisošu ķimikāliju saturu.

Sākotnēji šis atsaukums attiecās vien uz Honkongu, taču uzņēmums norādīja, ka tagad viss zīmola "American Tourister" piedāvātās "Tokyo Chic" sērijas bagāžas klāsts tiks izņemts no veikalu plauktiem valstīs, kur prece tiek tirgota.

"Samsonite" pavēstīja, ka šis atsaukums nodrošinās iespēju nomainīt šo bagāžas somu rokturus, kas satur policikliskos aromātiskos ogļūdeņražus (PAO), pret "jaunās paaudzes rokturiem".

Uzņēmums šādu lēmumu pieņēmis pēc Honkongas Patērētāju padomes pagājušajā nedēļā publiskotā paziņojuma, ka atsevišķām "Samsonite" ceļasomām ir nedrošs PAO līmenis.

Kompānija gan norāda, ka tās veiktās pārbaudes uzrāda ievērojami mazākus PAO līmeņus salīdzinājumā ar Honkongas Patērētāju padomes paziņojumu un uzsvēra, ka nepastāv nekādi draudi veselībai saistībā ar tās produktiem.

Latvijā

Latvijā turpina strādāt vairāk nekā 60 000 pensionāru, turklāt ne visi to dara, lai izklaidētos un būtu darba tirgū, bet arī lai izdzīvotu un iztiktu, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Pensionāru federācijas valdes priekšsēdētāja Aija Barča.

Svarīgākais