Par 70 latiem paaugstina terapeitisko pacientu ārstēšanas stacionārā apmaksu

12.jūnijā, Ministru kabineta sēdē atbalstīti Veselības ministrijas izstrādātie grozījumi noteikumos, kas nosaka veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtību.

Grozījumi paredz palielināt apmaksas tarifu terapeitisko pacientu ārstēšanai stacionārā no līdzšinējiem 115,6 latiem līdz 185,9 latiem, novirzot slimnīcām papildu finansējumu 10,2 miljonu latu apmērā.

Kā informēja Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders, grozījumos noteikts, ka no 1.jūlija tiks atvērti četri jauni Steidzamās medicīniskās palīdzības punkti (SMPP) – Gulbenē, Valkā, Līvānos un Aizputē, kur pacientiem tiks nodrošināta 24 stundu medicīniskā personāla pieejamība.

SMPP iedzīvotāji varēs saņemt nepieciešamo medicīnisko palīdzību dažādu traumu vai citu saslimšanu un veselības problēmu gadījumos – piemēram, augsts asinsspiediens, paaugstināta temperatūra, hronisku slimību saasināšanās utml. Ja pacienta stāvokli ārstniecības persona novērtēs kā smagu, kam nepieciešama hospitalizācija, tiks izsaukta neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde, lai pacientu nogādātu attiecīgā līmeņa slimnīcā.

No 1.jūlija Priekules slimnīcā, Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīcā un Limbažu slimnīcā tiks atvērtas aprūpes gultas, kurās medicīnisko palīdzību varēs saņemt pacienti, kuri turpmākai ārstēšanai pārvesti no daudzprofilu slimnīcām pēc akūta ārstēšanas perioda.

Noteikumu grozījumos papildināts arī valsts apmaksāto pakalpojumu klāsts, nosakot, ka insulta pacientiem mājas aprūpes pakalpojumus var sniegt arī rehabilitologs vai fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts.

Tāpat grozījumos papildināti apmaksas nosacījumi slimnīcām, lai nodrošinātu aprūpi pacientiem, kuriem nepieciešama mākslīgā plaušu ventilācija (pakalpojums šādiem pacientiem tiks nodrošināts gan neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcās, gan aprūpes slimnīcās).

Svarīgākais