Jēkabpils bērnudārzā "Zvaniņš" ar salmonelozi inficējušies vismaz 72 cilvēki

Pēc Jēkabpils pilsētas pašvaldības rīcībā esošās informācijas, laikā no 16.maija līdz 7.jūnijam Jēkabpils pirmsskolas izglītības iestādē (PII) "Zvaniņš" ar salmonelozi inficējušies vismaz 72 cilvēki - 70 bērni un divi pieaugušie, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Bite.

Veselības ministrijas Latgales kontroles nodaļas inspektore Ināra Grabļevska informējusi Jēkabpils pilsētas pašvaldību, ka institūcijas rīcībā ir informācija par 72 laboratoriski apstiprinātiem inficēšanās ar salmonellas baktēriju gadījumiem. No šā skaita 70 gadījumi konstatēti bērniem, divi - pieaugušajiem. Savukārt Slimību profilakses un kontroles centra infekcijas slimību profilakses un pretepidēmijas pasākumu nodaļas vadītāja Anita Brila sacījusi, ka pašlaik salmonellas baktērija PII "Zvaniņš" kopā konstatēta 98 gadījumos.

Pārtikas un veterinārā dienesta Austrumzemgales pārvaldes vadītāja Diāna Pastare informējusi pašvaldību, ka kopumā saslimšana konstatēta 89 bērniem. Pastare norādījusi, ka nav zināms, vai visi no tiem apmeklē kādu no pirmsskolas izglītības iestādēm, ja apmeklē, tad nav zināms, kuru pirmsskolas izglītības iestādi, kā arī vai saslimšanas laikā apmeklēja kādu no bērnudārziem.

7.jūnijā Veselības ministrijas Latgales kontroles nodaļa veica pārbaudi PII "Zvaniņš". Inspektores Allas Rudzinskas kontroles akta slēdzienā teikts, ka "PII "Zvaniņš" pilnībā atbilst aktā vērtēto normatīvo aktu prasībām."

Veicot kontroli, konstatēts, ka "iestādē tiek ievēroti ierobežojošie pasākumi līdz šā gada 7.jūnijam. Grupās veikta kontaktpersonu novērošana, visas kontaktpersonas izmeklētas. Ģimenes ārstu izziņās ir informācija par bērnu veselības stāvokli un laboratorisko izmeklēšanu uz zarnu infekcijas slimību".

Tāpat iepriekšminētajā aktā konstatēts, ka "telpu aprīkojums ir tīrs, dezinfekcijas līdzekļi tiek pielietoti saskaņā ar instrukcijām un iestādes dezinfekcijas plānu".

Uz 7.jūniju PII "Zvaniņš" apmeklēja 144 audzēkņi. Kā informēja Veselības ministrijas Latgales kontroles nodaļas inspektore Grabļevska: "Uz 7.jūniju jaunu saslimšanu pirmsskolas izglītības iestādē nav. Saslimšanas gadījumi neprogresē."

Jēkabpils pilsētas pašvaldībā ir izdots rīkojums, ka no šodienas, 8.jūnija, PII "Zvaniņš" atsāk darbu ierastā režīmā. Pašvaldībā turpinās preventīvs darbs ar pirmsskolas izglītības iestādēm infekcijas slimības ierobežošanai.

Svarīgākais