Mediķi mācās sniegt palīdzību cietušajiem helikopterā

Šodien Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku Aviācijas bāzes (NBS AB) lidlaukā Lielvārdē 26 Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi mācījās, ka pacientiem un cietušajiem sniegt neatliekamo palīdzību glābšanas helikopterā glābšanas darbu laikā un medicīniskās transportēšanas laikā. Viens no mācību mērķiem ir arī pilnveidot NMP dienesta mediķu un NBS sadarbību.

NMP dienesta mediķi apgūs teorētiskas zināšanas par drošības noteikumiem un medicīniskās palīdzības sniegšanas specifiku gaisa transportā. Tāpat mediķi veiks praktiskus mācību vingrinājumus darbojoties ar glābšanas helikopterā esošo medicīnisko aprīkojumu, palīdzības sniegšanu lidojuma laikā, kā arī nolaišanos no helikoptera un pacelšanos tajā, izmantojot specifisko aprīkojumu, t.sk. virves un vinčas.

NMP dienestam nepieciešamība ar glābšanas helikopteru transportēt smagi cietušus vai slimus pacientus gada laikā rodas vairākkārt, šajā gadā 2 reizes, kad tikai ar helikopteru bija iespējams pārvest no reģiona slimnīcas uz Rīgu cietušo ar dzīvībai bīstamām traumām, kā arī dodoties ar helikopteru jūrā uz kuģa, kur smagas traumas bija guvis kāds jūrnieks. Savukārt pērn mediķiem helikopters bija nepieciešams vairāku cietušo pārvešanai pēc apšaudes Jēkabpilī, bet gada nogalē mediķi palīdzēja nogādāt slimnīcā uz prāmja „Romantika” piedzimušo mazuli un viņa māti.

Latvijā

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētā uzņēmēja Aleksandra Babenko slimošanas dēļ Rīgas pilsētas tiesa jau otro reizi līdz 26.septembrim plkst.9 atlikusi tiesas sēdi, kurā bija plānots uzsākt tiesas debates, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais