VM atvēlēs no 70 000 līdz 100 000 latu Stradiņa slimnīcas uzņemšanas nodaļas uzlabošanai

Patlaban no budžeta jau atvēlēti aptuveni 70 000 līdz 100 000 latu, ko paredzēts izmantot darba apstākļu uzlabošanai un organizēšanai Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas uzņemšanas nodaļā, šodien pēc tikšanās ar slimnīcas valdi sacīja veselības ministre Ingrīda Circene (V).

Viņa norādīja, ka slimnīca patlaban strādā pie plāna izveides, lai jau šogad nodaļa tiktu stiprināta.

Paredzēts, ka nodaļā tiks izvietotas astoņas jaunas gultas un paplašinātas telpas. Tāpat tiktu nolīgts papildu personāls. Līdztekus ārstiem, neirologam un ķirurgam būtu papildu dežūrārsts, kā arī sociālais darbinieks un servisa darbinieks, kuri labāk apkalpotu uzņemšanas pacientus un sniegtu viņiem nepieciešamo informāciju.

Tādā veidā tiktu arī labāk pārvaldīta pacientu plūsma, jo pašlaik no uzņemtajiem pacientiem tikai 40% tiek stacionēti, vienlaikus stiprinot ambulatoro aprūpi, kuras pacienti veido aptuveni 60% no ik dienas apkalpotajiem 150-160 cilvēkiem.

Kā akcentēja slimnīcas valdes loceklis Guntis Bahs, patlaban slimnīca pildot arī atskurbtuves un transporta nodrošināšanas funkcijas, kas neesot pieņemami. Pēc viņa teiktā, papildu darbinieki palīdzētu novērst nepatīkamus starpgadījumus, jo "90% no pārpratumiem rodas komunikācijas trūkuma nevis ārstēšanas kļūdu dēļ".

Kaut arī slimnīca gribētu uzlabojumus veikt pēc iespējas ātrāk, visticamāk, to pabeigšanas laiks ir gada nogale, jo jāveic visas nepieciešamās iepirkumu procedūras.

Pēc Circenes teiktā, budžetā tiks atvēlēti arī citu veselības aprūpes iestāžu uzņemšanas nodaļu optimizācijai, ja tās nāks klajā ar plāniem, ko uzlabot.

Kā liecina slimnīcas dati, pacientu skaits ievērojami audzis kopš 2009.gada, kad slēdza Rīgas 1.slimnīcu - no 80 līdz 160 dienā.

Slimnīcā ik dienu ieved trīs, četrus bezpajumtniekus un vidēji piecus līdz sešus cilvēkus alkohola reibumā; svētku laikā iereibušo skaits sasniedz vairāk nekā desmit cilvēkus dienā. Pagājušajā svētdienā bezpajumtnieku skaits sasniedzis pat 13 cilvēkus diennakts laikā.