Austrumu slimnīcā runās par vēdera veselību

Rīgas Austrumu slimnīcas stacionārā Gaiļezers piektdien notiks gremošanas sistēmas veselībai veltīti sabiedrību izglītojoši pasākumi Viss tavai un tava vēdera veselībai, Neatkarīgā uzzināja slimnīcā.

Ar gremošanas sistēmas slimībām saskaras arvien vairāk cilvēku. «Biežāk pacienti sūdzas par dedzināšanu jeb gastroezofageālā atviļņa slimību, meteorismu jeb vēdera uzpūšanos, kūtru vēdera darbību. Šo gremošanas sistēmu traucējumu iemesli ir neveselīgs dzīvesveids un uzturs,» uzsver Rīgas Austrumu slimnīcas gastroenteroloģe Ilze Kikuste. Tāpat sabiedrībā aktualizējas aptaukošanās problēma. Lai diskutētu par izplatītākajiem gremošanas sistēmas darbības traucējumiem un to novēršanu, 25. maijā no pulksten desmitiem līdz divpadsmitiem Gaiļezera slimnīcā notiks diskusija ar mediķiem, kuras moto ir Tavs vēders runā. Vai Tu zini svarīgākos simptomus?. Diskusijā gastroenterologi skaidros izplatītākās gremošanas sistēmas slimības, atbildēs uz jautājumiem par iemesliem, novēršanu un profilaksi. Profesors Jāzeps Keišs interesentus konsultēs par aknu slimībām un to ārstēšanu, savukārt dietologs Atis Tupiņš sniegs padomus par veselīgu uzturu un tā nozīmi gremošanas sistēmas normālai darbībai. Par veselīgām kustībām un fizisko aktivitāšu ietekmi uz gremošanas sistēmas veselību informēs fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārste Dzintra Vēvere.

Līdztekus diskusijām notiks citas aktivitātes. Ikvienam būs iespēja bez maksas nosvērties un izmērīt sava ķermeņa apkārtmērus, uzzināt ķermeņa masas indeksu un saņemt speciālista konsultāciju. Speciālistu vadībā varēs izmēģināt vingrojumus veselības nostiprināšanai un saņemt fizikālās terapijas ārsta padomus par piemērotākajām fiziskajām aktivitātēm. Būs iespēja arī izmēģināt fizikālās medicīnas procedūras: impulsu strāvas ēstgribas korekcijai, dūņas, gaismas. Slimnīcā darbosies arī veselīgas pārtikas tirdziņš, būs apskatāms gremošanas sistēmas makets. Ģimenes ārstiem notiks Pasaules Digestīvās veselības dienas konference No dedzināšanas līdz aizcietējumiem.

Svarīgākais