Pēc "Nordea" maratona atkal miris ārzemnieks

Vakar "Nordea" maratona laikā, kādam vīrietim, skrienot pusmaratonu, palicis slikti, un pēc nogādāšanas slimnīcā viņš miris.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša nra.lv informēja, ka vīrietim, kurš uz maratonu bija ieradies no ārzemēm, palicis slikti jau skrienot un viņam jau trasē palīgā steigušies mediķi. Skrējējs tūdaļ nogādāts slimnīcā, kur viņš diemžēl miris.

Mediķi neatklāj ne no kuras valsts vīrietis ieradies, ne arī viņa vecumu. Pagaidām nav zināms arī nāves cēlonis.

Maratona laikā mediķu palīdzība tika sniegta 155 cilvēkiem, no kuriem 16 tika nogādāti slimnīcā. Kāda sieviete jau pirms maratona bija sajutusi sāpes mugurā un slimnīcā tika nogādāta, nesākot skrējienu.

Šobrīd slimnīcā atrodas vairs tikai trīs maratona dalībnieki, kuriem tiek sniegta nepieciešamā palīdzība

Jau ziņots, ka pērn pēc piedalīšanās "Nordea" Rīgas maratonā miris viens no tā dalībniekiem - 60 gadus vecs Zviedrijas pilsonis. Zviedrijas pilsonis maratonā skrējis 42 kilometrus garo distanci, taču līdz finišam nav ticis. Viņš nogādāts Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, kur pēcāk miris.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais