Četrus gadus vecs bērns apēd bateriju

Aizvadītajā diennaktī mediķu palīdzība bijusi nepieciešama vairākiem bērniem un jauniešiem, kuri guvuši smagas traumas.

Kā aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša, mediķu palīdzība Zemgalē vakar bijusi nepieciešama četrus gadus vecam bērnam, kurš apēdis bateriju. Bērns nogādā slimnīcā ar svešķermeni barības vadā.

Savukārt Kurzemē vienu gadu vecs bērns applaucējies ar tēju, kuru uzlējis sev virsū.

Zemgalē slimnīcā nogādāta 14 gadus veca meitene alkohola reibumā, kuru draudzene bija pamanījusi pie mājas. Meitenei konstatēta saindēšanas ar alkoholu. Savukārt politraumas guvusi 16 gadus veca jauniete, kura nokritusi no otrā stāva balkona. Meitenei konstatēti dažādu kaulu lūzumi, tajā skaitā deguna kaula, astes kaula un augšstilba kaula lūzumi.

Zemgalē vakar nelāgi beidzies velobrauciens 16 un 17 gadus vecām jaunietēm. Meitenes krustojumā sadūrušās ar automašīnu. Par laimi, avārija nav bijusi smaga un slimnīcā ar sasitumiem nogādāta viena no meitenēm, stāstīja Bukša.

Savukārt Latgalē kāds 19 gadus vecs jaunietis, kurš bijis alkohola reibumā, visticamāk, sajaucis pudeles un alkohola vietā iedzēris benzīnu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī mediķiem bijuši 1187 izsaukumi, no tiem 203 izsaukumi bijuši saistīti ar dažādām traumām.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.