Par Stradiņa slimnīcas priekšsēdētāju iecelta Rūta Valtere

Par Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jauno valdes priekšsēdētāju šodien apstiprināta Rūta Valtere.

Savukārt valdē uz trim gadiem iecelti divi jauni locekļi - reanimatoloģe Eva Strīķe un Rīgas Stradiņa universitātes prodekāns un Austrumu slimnīcas Iekšķīgo slimību klīnikas vadītājs Guntis Bahs.

Iepriekšējā valdes priekšsēdētāja Modra Dzenīša un valdes locekļa Raimonda Briča pilnvaras netika pagarinātas.

Jau ziņots, ka šodien Veselības ministrijā (VM) notiek Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas dalībnieku sapulce, kurā tika vērtēta līdzšinējā valdes darbība un tika lemts par turpmāko valdes sastāvu, jo diviem esošajiem valdes locekļiem aprīlī beidzas pilnvaru termiņš.

Iepriekš VM informēja, ka "ir nepieciešamas būtiskas pārmaiņas un jauns skatījums uz Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas tālāku attīstību, ko var nodrošināt, atjaunojot slimnīcas valdi".

Kā ziņots, trešdien Stradiņa slimnīcā pie 15.korpusa šodien uz protesta akciju pret iespējamo slimnīcas vadības maiņu bija pulcējušies vairāk nekā 100 cilvēki, pārsvarā slimnīcas personāls.

11.aprīlī par Stradiņa slimnīcas trešo valdes locekli tika apstiprināta Rūta Valtere.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais