Cūku gripa Ukrainā jau prasījusi 86 cilvēku dzīvības

Ar gripas un elpošanas ceļu infekciju izraisītām veselības komplikācijām Ukrainā miruši 86 cilvēki, tā šodien pavēstīja Veselības aizsardzības ministrijā.

Tā vēsta portāls tvnet.

Kopš oktobra vidus Ukrainā reģistrēts pusmiljons gadījumu, kad notikusi saslimšana ar gripu vai akūtām elpošanas ceļu infekcijām, 24 000 cilvēku hospitalizēti, norādīja ministrijā.

Epidēmija pamatā izplatījusies valsts rietumos, bet arvien lielāks saslimšanas gadījumu skaits reģistrēts arī galvaspilsētā Kijevā.

"Tā kā pandēmiskais vīruss strauji kļūst par dominējošo vīrusa paveidu pasaulē, var pieņemt, ka vairumu gripas saslimšanas gadījumu Ukrainā izraisījis A(H1N1) vīruss," norādīja PVO pārstāvji.

Varasiestādēm ir liecības, ka pieci mirušie bijuši inficējušies ar A(H1N1) vīrusu, sacīja viena no vadošajām Ukrainas veselības nozares amatpersonām Ludmila Muharska. Viņa kategoriski noliedza baumas, ka valsts rietumos būtu sākusies mēra epidēmija, uzsverot, ka Ukrainā izplatās A(H1N1) vīruss.

Latvijā

Ar jaunu dziesmu “Domas negulēs” un tās videoklipu klajā nākusi Diona. “Dziesma ir dvēselisks stāsts par sirdssāpēm, pārdzīvotām emocijām un skumjām, kas neatstāj pat nakts klusumā. “Domas negulēs” sapratīs ikviens, kurš reiz ir cīnījies ar šķiršanās sāpēm un mēģinājis rast mieru nemierīgās domās,” vēsta dziedātājas komanda.