Bauskas slimnīcu aicina izvērtēt sadarbības iespējas ar daudzprofilu slimnīcām

Tiekoties ar Bauskas slimnīcas vadītāju Uldi Zeltiņu un Bauskas novada domes priekšsēdētāju Valdi Veipu, veselības aprūpes vadības speciālists Aleksandrs Jevtušoks un galvenais speciālists ķirurģijā Jānis Gardovskis aicināja Bauskas pārstāvjus aktīvāk izskatīt iespējas sadarboties ar daudzprofilu slimnīcām.

Kā piemēru speciālisti minēja iespējamo sadarbību ķirurģijā ar Paula Stradiņa klīnisko universitātes slimnīcu.

Šodien VM valsts sekretārs Armands Ploriņš un veselības nozares galvenie speciālisti atkārtoti tikās ar Bauskas pārstāvjiem, lai vēlreiz pārrunātu slimnīcas turpmākās darbības un attīstības iespējas.

Tikšanās laikā atkārtoti tika skaidrota veselības aprūpes nozares reforma, kas paredz koncentrēt stacionāro palīdzību daudzprofilu slimnīcās. Bauskas slimnīcā līdzīgi kā citās reorganizētajās slimnīcās tāpat kā līdz šim arī nākamajā gadā tiktu nodrošināta ambulatorā palīdzība, diagnostiskie izmeklējumi, diennakts neatliekamās medicīniskās palīdzības punkts (traumpunkts), dienas stacionārs, kura sniegto palīdzības apjomu būtu iespējams palielināt, iespējas plašāk attīstīt medicīnisko aprūpi mājās, kā arī paplašināt slimnīcas "viesnīcas" pakalpojumus.

Tikšanās noslēgumā dalībnieki atzina, ka tik sociāli jūtīgs jautājums kā veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība ir jārisina konstruktīva dialoga formā bez pārmetumu izteikšanas ar preses starpniecību, jo iedzīvotājos tas rada neskaidrību par turpmākajām iespējām saņemt medicīnisko palīdzību.

Kā ziņots, tikšanās ar Bauskas novada pašvaldības deputātiem un slimnīcas vadību Veselības ministrijā norisinās regulāri jau no vasaras vidus, kā arī ņemot vērā notikušos nemierus Bauskā, kas bija vērsti uz to, lai saglabātu daudzprofilu slimnīcas statusu Bauskas slimnīcai.

Tāpat ziņots, ka Bauskas slimnīca no 1.septembra darbojas kā aprūpes slimnīca, kurā iedzīvotāji var saņemt ambulatoros pakalpojumus, stacionāros pakalpojumus ilgstošu vai hronisku slimību gadījumā, slimnīcā darbojas dienas stacionārs, kā arī diennakts neatliekamās palīdzības punkts.

Svarīgākais