Uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni trīs mēnešos zvanījuši 15500 iedzīvotāji

2012.gada martā ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa 66016001 mediķi snieguši 5913 medicīniskas konsultācijas iedzīvotājiem. Kopš šī gada janvāra saņemto zvanu skaits uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni ir divkāršojies un turpina aizvien pieaugt, informē Nacionālais veselības dienests.

Pagājušajā gadā, Ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa darbības laikā – no maija līdz decembrim, tika sniegtas 15 120 medicīniskas konsultācijas, savukārt 2012.gada trīs mēnešos – no janvāra līdz martam, ģimenes ārsti un ārsta palīgi snieguši jau 15 500 konsultācijas!

Jau ziņots, ka kopš 2011.gada 1.maija ārpus ģimenes ārstu darba laika saņemt medicīniskus padomus par vienkāršām veselības problēmām, kuru risināšanai nav nepieciešama neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšana var zvanot uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001. Medicīniskus padomus sniedz pieredzējuši ģimenes ārsti un ārsta palīgi darba dienās no plkst.17.00 līdz plkst.8.00 no rīta, bet brīvdienās un svētku dienās - visu diennakti.

Tagad medicīnisku padomu no Ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa mediķiem var saņemt arī izmantojot elektronisko saraksti, gan e-pastā (medkonsultacija@gmail.com),gan Skype (medkonsultacija) un MSN Messenger (medkonsultacija@hotmail.lv).

Latvijā

Šā gada 7. septembrī Latvijas teritorijā ieklīdušo (vai tomēr testēšanas nolūkā iesūtīto?), gandrīz 100 kilometrus nolidojušo un Gaigalavas pagastā nokritušo Krievijas dronu “Shahed”/”Geranja” var uztvert gandrīz kā augstāku spēku sūtītu zīmi lāča ziemas miegā guļošajai Latvijas aizsardzības sistēmai.

Svarīgākais