Pieaudzis zvanu skaits uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni

Martā uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni tika saņemti 5913 zvani, savukārt pērn vienā mēnesī uz šo tālruni zvanīja vidēji 1890 cilvēki, aģentūrai LETA pastāstīja Nacionālā veselības dienesta pārstāve Laura Lapiņa.

Zvanu skaits pieaug jau vairākus mēnešus pēc kārtas - janvārī konsultatīvā tālruņa ārsti atbildējuši uz 4475, savukārt februārī - uz 5112 zvaniem.

Zvanu skaita pieaugumu Lapiņa skaidroja ar informatīvo kampaņu, kurā sabiedrībai tika stāstīts par iespēju konsultēties ar ārstiem pa šo tālruni.

Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis 66 016 001 sniedz konsultācijas par vienkāršām veselības problēmām, kuru risināšanai nav nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība. Konsultācijas, zvanot uz ģimenes ārstu tālruni, var saņemt darba dienās no plkst.18 līdz 8, bet brīvdienās un svētku dienās visu diennakti.

Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis nav paaugstinātas maksas tālrunis - zvanītājs maksās atbilstoši sava operatora noteiktajiem tarifiem par zvaniem uz fiksēto Rīgas diapazona numuru.

Svarīgākais