Rindu vietā aicina pieteikties pie pediatra

Garās rindas pie Bērnu slimnīcas Konsultatīvās poliklīnikas speciālistiem galvenokārt veidojas nepietiekamā finansējuma dēļ – katru gadu valsts piešķir noteiktu naudas summu, saskaņā ar kuru plānots ambulatorās palīdzības apjoms katram mēnesim.

Tā kā pieprasījums pēc speciālistu konsultācijām ir lielāks, nekā valsts budžeta līdzekļi spēj segt, veidojas rindas uz konkrēto pakalpojumu. Lai risinātu sasāpējušo jautājumu, Bērnu slimnīca piedāvā vecākiem pieteikties pediatru konsultācijām, Neatkarīgā uzzināja Bērnu slimnīcā.

Garās rindas pie speciālistiem poliklīnikā veidojas ne tikai valsts atvēlētā finansējuma trūkuma dēļ, bet arī tāpēc, ka ir izsmelta slimnīcas kapacitāte – personāls un aparatūra ir noslogota tiktāl, ka jaunus pacientus vairs nevar pieņemt, kā arī nav pieejamas telpas, skaidro Bērnu slimnīcas speciāliste Romēna Namniece. Otrkārt, daudzi vecāki, nespējot sagaidīt garo rindu, dažādu iemeslu dēļ uz vizīti vai izmeklējumu neierodas, reģistratūru par to neinformējot, līdz ar to pārējiem gaidīšanas laiks būtiski pagarinās. Slimnīca problēmu piedāvā risināt ar slimnīcā strādājošo augsti kvalificēto un pieredzējušo pediatru palīdzību. «Ja bērnam ir ilgstošas sūdzības – sāpes vēderā, klepus vai zīdainītis slikti pieņemas svarā, bet pie speciālista izveidojusies gara rinda, vecākus aicinām pierakstīties uz vizīti pie pediatra,» saka R. Namniece.

Palīdzību iespējams saņemt īsā laika posmā – nav jāgaida vairāk par vienu divām dienām, turklāt pēc iepriekšēja pieraksta. Tas nozīmē, ka katram pacientam rezervēts tikai viņam paredzēts pieņemšanas laiks un nebūs ilgi jāgaida rindā, kā tas dažkārt var gadīties Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā. Konsultācijai nav nepieciešams ģimenes ārsta norīkojums – tie ir tiešās pieejamības pediatri.

R. Namniece norāda, ka pediatrs ieteiks labāko risinājumu katrā gadījumā. Ja izrādīsies, ka tā ir situācija, kurā nedrīkst gaidīt, pediatrs palīdzēs bērnu iekārtot Bērnu slimnīcas Dienas stacionārā vai nepieciešamības gadījumā stacionārā, kur tiks veikti nepieciešamie izmeklējumi un tālāka ārstēšana. Pediatrs palīdzēs pieņemt lēmumu, vai ir nepieciešama speciālista konsultācija, mērķtiecīgi novirzīs pie atbilstošā speciālista, kā arī ieteiks, kādi izmeklējumi pirms vizītes veicami, lai, nonākot pie speciālista, apmeklējums būtu maksimāli pilnvērtīgs, un vecākiem ar bērnu nav vairākas reizes jāgaida garajās rindās diagnozes un ārstēšanas precizēšanai. Pediatru konsultācijas pieejamas katru darbdienu gan Torņakalna, gan Gaiļezera novietnēs, un pierakstīties iespējams, zvanot pa tālruņiem 67064461 un 67064462.

Latvijā

Zemgales rajona tiesa Tukumā šodien plkst.10.30 sāks skatīt civillietu, kurā bijušais "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars vērsies tiesā pret informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "SOAAR" vadītāju Renāru Kadžuli par apmelošanu, skaidro tiesa.

Svarīgākais