Izvērtēs nākamgad valsts finansēto medicīnisko pakalpojumu grozā iekļaujamos pakalpojumus

Ņemot vērā to, ka arī nākamgad ierobežoto finansiālo līdzekļu dēļ pilnā apmērā visu medicīnisko palīdzību valstī nebūs iespējams nodrošināt, līdz novembra beigām veselības nozares galvenie speciālisti un stratēģiskā padome izstrādās priekšlikumus tam, kuri pakalpojumi nākamgad būtu iekļaujami valsts apmaksāto pakalpojumu grozā, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

Kā aģentūru LETA informēja VM pārstāvis Oskars Šneiders, neatliekamo medicīnisko palīdzību valsts nodrošinās pilnā apjomā, taču par plānveida pakalpojumiem būs vēl jādiskutē.

Galvenie speciālisti uzskata, ka ir manipulācijas, kuras pašlaik varbūt būtu iespējams neapmaksāt, jo ne visas ir efektīvas vai atbilstošas mūsdienu tehnoloģiskai attīstībai.

Jau ziņots, ka šodien VM notika nozares galveno speciālistu un stratēģiskās padomes tikšanās.

Tajā tika pārrunāti arī jautājumi par nozares finansējumu šā gada pēdējiem diviem mēnešiem, traumpunktu jeb neatliekamās palīdzības punktu darbības rezultātiem septembrī.

Jau ziņots, ka neatliekamās palīdzības nodrošināšanai līdz gada beigām veselības nozarei papildu tika piešķirti 25 miljoni latu.

Veselības nozares stratēģiskajā padomē un galveno speciālistu institūcijā ietilpst lielāko mediķu asociāciju un biedrību, kā arī slimnīcu pārstāvji, kuru uzdevums ir konsultēt veselības politikas veidošanā un īstenošanā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.