Krievijā katrs piektais no vēža mirušais ir smēķētājs

Vairāk kā 285 tūkstoši cilvēku Krievijā katru gadu mirst no ļaundabīgiem jaunveidojumiem, piektā daļa no viņiem ir smēķētāji, paziņojusi Krievijas veselības aizsardzības ministre Tatjana Golikova, informē "RIA Novosti".

Golikova uzsvēra, ka saslimšanas risks ir cieši saistīts ar smēķēšanu, alkohola lietošanu un sliktu ekoloģisko situāciju.

"Krievijā smēķē apmēram 50% iedzīvotāju, smēķētāju pieauguma skaits mūsu valstī ir viens no augstākajiem pasaulē. No katriem simts mirušajiem divdesmit ir smēķētāji," skaidro ministre.

Viņa informēja, ka apmēram 40% onkoloģijas slimnieku kļūst par invalīdiem jau darbspējīgā vecumā.

Šogad, lai cīnītos ar šo problēmu, Krievijā nacionālā projekta "Veselība" ietvaros uzsākta onkoloģijas programmas darbība, lai pilnveidotu medicīniskās palīdzības sniegšanu pacientiem ar onkoloģiskām saslimšanām.

Latvijā

Valstij daļēji piederošais uzņēmums SIA “TET” lūdzis piedošanu 2000. gada Pasaules čempionam riteņbraukšanā Romānam Vainšteinam par komunikāciju, kāda radusies, risinot problēmu par vīrieša īpašumā ieraktu telekomunikāciju kabeli, no kura uzņēmums licis atbrīvoties paša spēkiem, turklāt, par saviem līdzekļiem, vēsta TV24 raidījums “STOPkadri ar Armandu Puči”.

Svarīgākais