Bauskas pašvaldībai nav līdzekļu, lai paplašinātu Bauskas slimnīcas pakalpojumu klāstu

Bauskas pašvaldībai nav tik lielu līdzekļu, lai izpildītu Veselības ministrijas (VM) prasības un varētu paplašināt Bauskas slimnīcas medicīnisko pakalpojumu klāstu.

Jau vēstīts, ka veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) uzskata: "Nav iespējams saglabāt daudzprofilu slimnīcas statusu Bauskas slimnīcai, jo tajā ir tikai 68 gultas vietas, kas ir krietni par maz lokālās daudzprofilu slimnīcas statusam, kur jābūt vismaz vairāk nekā 120 gultām."

Ministres preses sekretārs Oskars Šneiders stāstīja, ka ministrei notikušas jau vairākas tikšanās gan ar slimnīcas, gan pašvaldības pārstāvjiem, ministrija arī vairakkārt ir izteikusi priekšlikumu Bauskas novada pašvaldībai līdzfinansēt slimnīcas sniegtos medicīniskos pakalpojumus, tādējādi paplašinot to klāstu. Piemēram, ja pašvaldība 2009.gadā un 2010. gadā pilnībā finansētu ķirurģisko neatliekamo palīdzību, tad ministrija varētu apmaksāt dzemdību palīdzību. Tomēr līdz šim pašvaldība skaidru atbildi neesot sniegusi.

Bauskas novada domes Lietvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Andra Matuļenko skaidro: "Diemžēl ministrijas piedāvātais risinājums - 2009. un 2010.gadā finansēt ķirurģisko neatliekamo palīdzību - pašvaldībai nozīmē vismaz 55 000 latu mēnesī. Pašvaldībai nav tik lielu līdzekļu, lai palīdzētu veikt valsts funkciju."

"Pašreiz pašvaldībā izveidota darba grupa, kuras tuvākais uzdevums ir tikšanās ar Veselības ministrijas pārstāvjiem, lai šo jautājumu izdiskutētu," stāsta Matuļenko.

Jau ziņots, ka 17. oktobra slimnīcas atbalsta sapulcē Bauskā pieņemta rezolūcija, kurā sapulces dalībnieki pieprasa noteikt Bauskas slimnīcu kā daudzprofilu slimnīcu ilgtermiņā.

Rezolūcijā izteikts aicinājums veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai ne vēlāk kā ar šā gada 1.decembri Bauskas slimnīcas darbība tiktu atsākta pilnā apjomā saskaņa ar Bauskas novada pašvaldības iesniegto piedāvājumu uzturēt 68 gultas.

Rezolūcijā noteikts, - ja līdz šā gada 1.decembrim netiks apstiprināts jautājums par Bauskas slimnīcas kā daudzprofilu slimnīcas darbības atjaunošanu, tiks pieprasīta veselības ministres demisija un izmantotas tiesības likumā noteiktā kārtībā organizēt turpmākas protesta akcijas.

Svarīgākais