Veselības ministre Ingrīda Circene prasīs atbildību no slimnīcu valdēm

Veselības ministre Ingrīda Circene sagaida konkrētu rīcības plānu no valsts kapitālsabiedrību slimnīcu valdēm.

Valsts kapitālsabiedrību, kurās Veselības ministrija ir kapitāldaļu turētāja- Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas, Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas, Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra, Piejūras slimnīcas un citu valdēm 2012.gadā būs jāiekļaujas plānotajos finanšu apjomos un jāstrādā bez budžeta deficīta, vienlaikus ievērojot pacientu intereses.

„Patlaban izveidojusies situācija ir nepieņemama. Atsevišķas slimnīcas rūpīgi plāno savu finanšu plūsmu, kamēr citām gadu no gada veidojas parādi vairāku miljonu latu apjomā,” norāda veselības ministre. „Manuprāt, tas ir slimnīcu pārvaldības jautājums, un tieši valdēm jāatbild par to, lai slimnīcas ievērotu finanšu disciplīnu, ņemot vērā arī pacientu intereses,” uzsver I.Circene.

Veselības ministre uzdevusi valsts sekretāram sadarbībā ar slimnīcu valdēm nedēļas laikā izstrādāt konkrētus risinājumus, kā sabalansēt valsts kapitālsabiedrību (slimnīcu) 2012.gada budžeta ieņēmumu un izdevumu sadaļu.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais