Informē par medicīnisko palīdzību valsts svētkos

Nacionālais veselības dienests sveic visus Latvijas iedzīvotājus gaidāmajos Latvijas Republikas proklamēšanas svētkos! Tomēr arī svētku laikā aicinām padomāt par savu un savu tuvāko veselību.

Medicīniskus padomus vienkāršu saslimšanu gadījumos, kuru risināšanai nav nepieciešama neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšana, iedzīvotāji var saņemt, zvanot uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001. Pieredzējuši ģimenes ārsti un ārsta palīgi medicīniskus padomus sniedz brīvdienās un svētku dienās visu diennakti, darba dienās no plkst.18.00 līdz plkst.8.00 no rīta.

Lai saņemtu medicīnisku konsultāciju neatliekamos saslimšanas gadījumos, iedzīvotāji var vērsties arī pie dežūrārstiem. Rīgā dežūrārsti būs pieejami 19.novembrī no plkst. 8.00 līdz 15.00. Lielākajās Latvijas pilsētās ārpus Rīgas dienas laikā dežūrārsti būs pieejami no 18.novembra līdz 20.novembrim. Dežūrārstu darba grafiks pieejams mājaslapā www.vmnvd.gov.lv

Neatliekamos gadījumos, kad apdraudēta ir veselība vai dzīvība, palīdzību sniegs slimnīcu uzņemšanas nodaļas un steidzamās medicīniskās palīdzības punkti. Neatliekamo medicīnisko palīdzību var izsaukt, zvanot pa tālruni 113.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.