Veic izmaiņas Zāļu valsts aģentūras maksas pakalpojumu cenrādī

Šodien, 8.novembrī, Ministru kabineta sēdē apstiprinātas izmaiņas Zāļu valsts aģentūras maksas pakalpojumu cenrādī, kas paredz atlaižu aprēķināšanas un piemērošanas kārtību.

Grozījumi paredz, ka Zāļu valsts aģentūra turpmāk varēs samazināt pakalpojumu cenu par 70% identisko izmaiņu izvērtēšanā zālēm, kurām reģistrēti vairāki stiprumi un zāļu formas. Līdz ar to komersantiem būtiski samazināsies izdevumi.

Tāpat ir precizētas atsevišķu maksas pakalpojumu cenas, piemērojot pievienotās vērtības nodokļa standartlikmi 22% apmērā un svītrojot no cenrāža pakalpojumu veidu „Zāļu patēriņa statistikas izdevums”, kas vairs netiek pieprasīts.

Latvijā

Šī gada astoņos mēnešos ugunsdzēsēji glābēji devās uz 712 ceļu satiksmes negadījumu seku likvidēšanas darbiem, kuros izglāba 69 cilvēkus un atbrīvoja 35 bojāgājušos, kā arī saņemti 367 izsaukumi, kuros dega transportlīdzekļi. Aizvadītajā gadā 1020 ceļu satiksmes negadījumu likvidēšanas darbos izglābti 149 cilvēki un atbrīvots 51 bojāgājušais, bet transportlīdzekļi dega 567 reizes.