Iedzīvotājiem polārs viedoklis par valsts apmaksātas veselības aprūpes sasaisti ar nodokļu nomaksu

Veselības ministre Ingrīda Circene ir iecerējusi sasaistīt valsts apmaksātu veselības aprūpi ar nodokļu maksāšanu. Tomēr Latvijas ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem ir polārs viedoklis par valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu tikai nodokļu maksātājiem. To atklāj tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia veiktais pētījums.

39% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem personīgi atbalsta šādu ministres ieceri. Desmitā daļa (9%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju noteikti atbalsta un 30% iedzīvotāju drīzāk atbalsta veselības ministres ieceri sasaistīt valsts apmaksātu veselības aprūpi ar nodokļu maksāšanu.

Tomēr 46% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju neatbalsta I.Circenes ieceri valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus nodrošināt tikai nodokļu maksātājiem. 22% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju drīzāk neatbalsta, un 24% noteikti neatbalsta valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu sasaistīt ar nodokļu apmaksu.

15% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauju tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūra TNS Latvia veica sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, laikā no 2011.gada 1. līdz 3.novembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 750 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

TNS Latvia pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopumam vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos. Interneta pētījumu organizēšanā TNS Latvia stingri ievēro ESOMAR rekomendācijas interneta aptauju izlašu veidošanā un veikšanā.

Latvijā

Šī gada astoņos mēnešos ugunsdzēsēji glābēji devās uz 712 ceļu satiksmes negadījumu seku likvidēšanas darbiem, kuros izglāba 69 cilvēkus un atbrīvoja 35 bojāgājušos, kā arī saņemti 367 izsaukumi, kuros dega transportlīdzekļi. Aizvadītajā gadā 1020 ceļu satiksmes negadījumu likvidēšanas darbos izglābti 149 cilvēki un atbrīvots 51 bojāgājušais, bet transportlīdzekļi dega 567 reizes.