Daugavpils glābējsilītē ielikta meitenīte

© f64

14.oktobrī pulksten 15.55 Daugavpils reģionālās slimnīcas Glābējsilītē - vieta bērna dzīvībai ievietota meitenīte. Viņa ir aptuveni 2 nedēļas veca un gandrīz četrus kg smaga, pēc pirmās medicīniskās apskates secināts, ka mazulīte ir vesela. Meitenīte apģērbta atbilstoši laika apstākļiem, nekāda papildu informācija vai lietas nav atstātas.

Par notikušo jau ir informēta policija, pārējās atbildīgās institūcijas saņems ziņu pirmdien no rīta.

Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis Aivars Zdanovskis: "Vairāk nekā pusgadu Daugavpils Baby Box stāvēja tukšs - tieši tāds bija vēlējums, atklājot Daugavpils Baby Box 2011. gada 28.janvārī. Tomēr, lai gan šis vēlējums nav piepildījies, ir prieks, ka ir izglābta bērna dzīvība. Tas nozīmē, ka Daugavpils Baby Box izveide ir sevi attaisnojusi."

Latvijas Glābējsilītēs ievietoti 12 mazuļi - septiņas meitenes un pieci zēni. Deviņi mazuļi atstāti Rīgā, divi - Liepājā, bet viens - Daugavpilī.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.