Rīgas Stradiņa universitāte atklāj Psihosomatikas klīniku

Šodien Rīgā, Kapseļu ielā 23, klātesot Latvijas vadošajiem medicīnas speciālistiem, tiks atklāta Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Psihosomatiskās Medicīnas un Psihoterapijas klīniku.

Klīnika radīta ar mērķi dot iespēju cilvēkiem ārstēties pie augsti profesionāliem un savā darbā ieinteresētiem psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas speciālistiem, kā arī dot iespēju medicīnas studentiem un rezidentiem padziļināti apgūt psihosomatisko traucējumu un slimību diagnostiku un ārstēšanu.

Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas klīnikas misija indivīda līmenī ir aktualizēt psihiskās veselības nozīmi somatisko slimību novēršanā un ārstēšanā.

Savukārt sabiedrības līmenī misijas apziņas balstās uz faktu, ka psihiskās veselības veicināšana ir ne tikai medicīnisks, bet arī sociāli kulturāls un politisks jautājums – veseli, nobrieduši, uz attīstību un pilnveidošanos orientēti cilvēki ir visas sabiedrības ieguvums.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.