Bērnu slimnīca rīko Atvērto poliklīniku

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca savas jubilejas mēnesī piedāvā ģimenēm un bērniem piedalīties trīs nozīmīgās aktivitātēs – atvērto durvju dienās skolēniem, pasākumā pacientiem Satiec savu ārstu un māsiņu, kā arī ģimenēm ar bērniem Atvērto poliklīniku.

Lai dotu iespēju vecākiem pārrunāt ar bērnu veselību saistītus jautājumus, Bērnu slimnīca Torņakalnā organizē Atvērto poliklīniku, kurā bērnam tiks nodrošināta bezmaksas pediatra konsultācija. Gadījumā, ja pacientam būs nepieciešama papildu konsultācija pie speciālista vai diagnostikas izmeklējumi, tos arī būs iespējams veikt uz vietas Bērnu slimnīcā. Bērnus konsultēs pediatrs, hematologs, alergologs, neirologs, endokrinologs, reimatologs, gastroenterologs, nefrologs, neonatologs un citi speciālisti. Šī poliklīnika būs atvērta 29. oktobrī no pulksten 10 līdz 16.

Savukārt, lai pacientiem un viņu vecākiem būtu iespēja satikties, aprunāties un pabūt kopā ar savu ārstu vai māsiņu, slimnīcā notiks pasākums Satiec savu ārstu un māsiņu. Atveseļošanās process bieži vien turpinās mājās vēl ilgi pēc izrakstīšanās no slimnīcas, un atkalredzēšanās ar savu ārstu un māsiņu var radīt pozitīvas emocijas, norāda Bērnu slimnīcas speciāliste Romēna Namniece. Tikšanās reizē bērniem kopā ar savu ārstu un māsiņu būs iespēja piedalīties radošās darbnīcās. Katru gadu šāda iespēja tiek dota vairākām nodaļām, bet šogad Bērnu slimnīcā Torņakalnā gaidīsim ciemos 8., 19. un 20. nodaļas pacientus, bet Bērnu slimnīcā Gaiļezerā 2. un 6. nodaļas pacientus. Šīs ir nodaļas, kurās bērni un vecāki nereti pavada vairākus mēnešus.

Atvērto durvju dienās no 11. līdz 20. oktobrim skolēniem būs iespējams iepazīties ar neatliekamās palīdzības nodaļu, funkcionālās diagnostikas dienestu, saulaino dienu bibliotēku, laboratoriju un operāciju zāli, kā arī noslēgumā bērni varēs apskatīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta specializēto mašīnu, iepazīties ar tās aprīkojumu, uzzināt, kā veselībai kritiskās situācijās izsaukt ātro palīdzību. Bērni varēs arī izjautāt mediķus par viņu darba ikdienu. R. Namniece skaidro, ka atvērto durvju dienas Bērnu slimnīca organizē, lai jaunākā vecuma bērni patīkamā gaisotnē iepazītos ar slimnīcas ikdienu un ārstniecības procesu, mazinot neziņu un stresu par ārstniecības un aprūpes procesu slimnīcā.

Svarīgākais