Slimnīcas "atdzīvosies" tikai pēc trim gadiem

Slimnīcas Latvijā normāli atsāks funkcionēt ap 2012. gadu, līdz tam tās nodrošinās tikai neatliekamo medicīnisko un akūto palīdzību, - šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija" sacīja veselības ministre Baiba Rozentāle.

Nākamgad valsts budžetā līdzekļu pietiks tikai neatliekamajai medicīniskajai un akūtajai palīdzībai, kā arī bērnu, onkoloģisko un psiholoģisko pacientu ārstēšanai.

Ekonomiskās krīzes apstākļos visā Latvijā tiks nodrošināta neatliekamā medicīniskā palīdzība, slimnīcas darbosies kā aprūpes slimnīcas.

Jau ziņots, ka patlaban vienotajā Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienestā ir aptuveni 1600 amata vietas, bet plānots, ka kopumā to skaits tuvosies 3000. Dienestā ir 183 brigādes, taču līdz 2012.gada beigām plānots, ka būs 207 brigādes un 121 brigāžu lokalizācijas vieta.

Rozentāle sacīja, ka rīt jaunu NMP dienestu atklās Ezerē, savukārt līdz nākamā gada 1.jūlijam NMP dienesti būs izveidoti visā Latvijā. Pašlaik gan tiekot pārskatīta nepieciešamība veidot piecus dispečerdienestus reģionos un izvērtēta iespēja saglabāt tikai vienu NMP vadības centru Rīgā.

Jau ziņots, ka šā gada 1.februārī stājās spēkā Ministru kabineta noteikumi "Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta nolikums", kas paredz Latvijā pakāpeniski ieviest centralizētu NMP dienestu.

Lai uzlabotu NMP sniegšanu iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, Veselīhas ministrija veido vienotu NMP dienestu, apvienojot 39 pašvaldību neatliekamās medicīniskās palīdzības institūcijas, veidojot reģionālos centrus un vadības dispečera punktu Rīgā.

Svarīgākais