Veselības ministrs apmeklēs Bērnu un Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas

Trešdien, 7.septembrī, veselības ministrs Juris Bārzdiņš apmeklēs Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu (BKUS) un Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu (RAKUS), lai iepazīstos ar abu slimnīcu darbību jaunajos apstākļos.

Gan BKUS, gan RAKUS pēdējā laikā ir veikta virkne darba organizāciju un veselības aprūpes kvalitāti veicinošu uzlabojumu – bērnu slimnīcā darbu pakāpeniski uzsāk jaunais daudzfunkcionālais korpuss, bet RAKUS Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā nepilna gada laikā sagaidīts jau 50-tūkstošais pacients.

Uz BKUS jauno daudzfunkcionālo korpusu pakāpeniski ir pārceltas un izveidotas 9 struktūras ar visu nepieciešamo aprīkojumu, tajā skaitā operāciju bloku, laboratoriju, intensīvo terapiju, jaundzimušo intensīvo terapiju, radioloģijas, vizuālo un funkcionālo diagnostiku u.c. Tajā ir modernas diagnostiskās radioloģijas iekārtas, tādēļ izmeklējumi kļuvuši gan pieejamāki, gan draudzīgāki bērniem, kā arī ir uzlaboti darba apstākļi darbiniekiem un ārstēšanās apstākļi pacientiem.

Savukārt, pateicoties RAKUS Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas darbam, kur iespējams nodrošināt precīzus un savlaicīgus izmeklējumus, ir samazinājies to pacientu skaits, kuriem pēc neatliekamās palīdzības saņemšanas jāpaliek slimnīcā, savukārt pieaudzis to pacientu skaits, kas nepieciešamo ārstēšanos var turpināt ambulatori. Klīnika atbilst modernākajām pasaules slimnīcu prasībām un nepilna gada laikā nodrošinājusi palīdzību vairāk kā 50 tūkstošiem pacientu.

Svarīgākais