Nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari" sālsmaize un spāru svētki

Piektdien, 19. augustā VSIA "Nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari" bija dubulti svētki. Vispirms ar "sālsmaizi" - centra konditoru ceptajiem kliņģeriem - trīs nodaļās atklāja rekonstruētās stacionāra telpas.

Neirorehabilitācijas, Ortopēdijas un Spinālo pacientu rehabilitācijas programmu vadītāji ar gandarījumu viesiem un kolēģiem izrādīja savu saimniecību, kurā nu ir ne vien pozitīvas domas rosinošas sienu krāsas un kvalitatīva santehnika, bet arī modernas medicīnas iekārtas. Klātesošajiem bija iespēja reālā darbībā novērtēt iebūvētos pacēlājus slimnieku pārvietošanai, jauno medicīnas personāla izsaukšanas sistēmu un intensīvai rehabititācijai paredzētas ierīces gan pacientu istabās, gan fizioterapijas zālēs.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētajais projekts "Nacionālā rehabilitācijas centra "Vaivari" infrastruktūras uzlabošana, paaugstinot veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti, pieejamību un izmaksu efektivitāti" tika uzsākts 2009. gada novembrī un tā izmaksas ir divi miljoni latu. Būvdarbus veic celtniecības firma SIA Re&Re, kas darbus plāno pabeigt 2012. gada februārī.

Taču, tā kā topošajā Reitterapijas kompleksa zirgu izjādes manēžas korē piektdienas rītā rotājās akciju sabiedrības "LX Grupa" būvnieku liktais ozollapu vainags, svinību dalībnieki, kuru vidū bija arī veselības ministrs Juris Bārzdiņš, Saeimas deputāts Māris Dzelzkalns, biedrības "Apeirons" vides eksperts Aigars Bolis un celtniecības firmas SIA Re&Re valdes priekšsēdētājs Ainārs Pauniņš, pēc nodaļu un jaunu veidolu ieguvušās fasādes apskates devās netālo būvlaukumu. Zirgu izjādes manēža tiek būvēta par privatizāijas fonda piešķirtajiem līdzekļiem un to paredzēts pabeigt vēl šoruden.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.