Iedzīvotāji jūlijā aktīvāk vakcinējušies pret difteriju un stinguma krampjiem

Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) vakcinācijas kabinetu jūlija mēnesī apmeklēja 1848 cilvēku.

Tostarp, 170 cilvēki vakcinējušies pret difteriju un stinguma krampjiem. Kopš šā gada sākuma poti pret šīm saslimšanām jau saņēmuši 1580 cilvēku. Vakcinācijas kabineta darbinieki novērojuši, ka cilvēki visaktīvāk pret difteriju un stinguma krampjiem vakcinējās dārza un lauku darbu sezonas sākumā – martā, aprīlī un maijā – tad, piemēram, aprīlī vakcinācijas kabinetu, lai saņemtu poti pret minētajām saslimšanām, apmeklēja vairāk nekā 300 cilvēku.

Iedzīvotāji labprāt izmanto valsts garantēto iespēju – saņemt šo vakcīnu bez maksas, turklāt, cilvēki izpratuši vakcinācijas lielo nozīmi savas veselības drošībai, secinājuši LIC speciālisti.

Jūlija mēnesī tikai LIC vakcinācijas kabinetā noņemtas 399 ērces, bet 876 ērces uz vakcinācijas kabinetu atnesuši iedzīvotāji ar lūgumu, veikt ērcēm laboratorisko pārbaudi, lai prāts būtu mierīgs, ka ērce nav bijusi inficēta ar encefalīta vīrusu. Kopumā LIC vakcinācijas kabinetā un LIC uzņemšanas nodaļā kopš šā gada sākuma noņemtas ērces 1423 pacientiem un izmeklēšanai nosūtītas 2508 ērces.

Ikviens cilvēks, kuram piesūkusies ērce, palīdzību tās noņemšanā var saņemt jebkurā diennakts laikā LIC uzņemšanas nodaļā vai LIC vakcinācijas kabinetā. Ērces tiek noņemtas bez maksas.

Piesūkusies ērce jānoņem ļoti uzmanīgi, jo, saspiežot ērces ķermeni, koduma brūcē var iekļūt tās iekšējais saturs un palielinās iespēja saslimt ar kādu no ērču pārnestajām slimībām.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.