R. Vējonis: Rīgai nekavējoties jārīkojas gaisa piesārņojuma samazināšanai

Rīgas domei ir nekavējoties jārīkojas, lai samazinātu gaisa piesārņojumu pilsētā un šovasar apstiprinātā rīcības programma gaisa kvalitātes uzlabošanai nepaliktu tikai uz papīra, norāda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis.

„Šonedēļ saņemtās ziņas, ka gaisa piesārņojums Rīgas centrā ir pārsniedzis gadā pieļaujamās normas, ir tikai kārtējais apliecinājums, ka galvaspilsētas vadībai šī jautājuma risināšanai ir jāpievēršas daudz nopietnāk,” uzsver R. Vējonis.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) šomēnes nosūtījusi vēstuli Rīgas domei, kurā aicina nekavējoties sākt īstenot 7.jūnijā apstiprināto Rīgas pilsētas gaisa kvalitātes uzlabošanas rīcības programmu un informēt ministriju par konkrētām jau vistuvākajā laikā plānotajām aktivitātēm.

Pašvaldībai šī rīcības programma arī jādara pieejama plašākai sabiedrībai un regulāri iedzīvotāji jāinformē par tās īstenošanu.

Savukārt VARAM no savas puses ir apņēmusies rosināt diskusiju par iespēju videi draudzīgākām automašīnām noteikt zemāku ikgadējo transportlīdzekļu nodevu. Jau rudenī VARAM plāno iesniegt valdībā priekšlikumus gaisa piesārņojuma samazināšanai un transportlīdzekļa ikgadējās nodevas diferencēšana atkarībā no CO2 izmešu daudzuma varētu būt viens no tiem.

Svarīgākais