Rosina pārbarotu bērnu vecākiem atņemt vecāku tiesības

Harvardas universitātes darbinieki publicējuši pētījumu par bērnu aptaukošanos un vecāku atbildību par bērnu uzturu, pēc kuras izriet, ka efektīva metode cīņā ar bērnu lieko svaru būtu vecāku tiesību atņemšana un bērnu nodošanu speciālistu aprūpei. Zinātnieki jau paziņojuši, ka šo savu lēmumu centīsies izvirzīt federālā līmenī, lai pieņemtu kā likumu.

Tā vēsta portāls apollo.lv

Lindsija Merta, Harvardas veselības aizsardzības biedrības līdere saka, ka valstij ir pienākums iejaukties cilvēku personīgajā dzīvē, lai aizsargātu bērnus. Viņas kolēģis Deivids Ludvigs saka, ka īslaicīga bērna izņemšana no ģimenes būs ieguvums visiem, jo bērns centīsies novājēt, lai ātrāk atgrieztos mājās, tas tikai stiprinās ģimeni.

Par piemēru zinātnieki min kādu gadījumu, kad vecāki nespēja sabalansēt savas meitas, kura cieta no aptaukošanās, uzturu. Bērnu atdeva audžuģimenei. Pēc gada meitene bija zaudējusi 52 kg svara.

Šīs idejas pretinieki saka, ka vecākus jāmāca par pareizas ēšanas pamatprincipiem, bērnu no ģimenes drīkst izņemt tikai tad, ja tas apdraud viņa dzīvību, raksta meddaily.ru.