Saldus novadā atvērs jaunu ātrās palīdzības brigādes punktu

Nākamnedēļ Saldus novada Ezerē tiks atklāts jaunizveidots neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) brigāžu punkts. Tas atradīsies vēsturiskajā ambulances ēkā, nra.lv pastāstīja NMP speciāliste Ilze Bukša.

Brigādei paredzētās telpas un automašīnas nojume iekārtota ar Ezeres pagasta pārvaldes atbalstu. Ezerē izvietotā ātrās palīdzības brigāde galvenokārt izbrauks uz attālākajiem Latvijas pierobežas pagastiem, tostarp Ezeres pagasta un tam tuvumā esošo Zaņas, Nīgrandes, Rubas, Vadakstes, Jaunauces, Pampāļu un daļēji arī Kursīšu un Zvārdes pagasta iedzīvotāju izsaukumiem.

Iepriekš uz izsaukumiem šajos pagastos tika sūtītas NMP brigādes no Saldus, līdz tālākajām vietām mērojot līdz pat 60-70 kilometrus lielus attālumus. "Ja līdz šim dažbrīd sliktos laika apstākļos ātro palīdzību Saldus novadā attālākajos pagastos dzīvojošie gaidīja teju vai stundu, tad tagad ātrajiem būs nepieciešams pavisam īss laika sprīdis, lai nokļūtu līdz pacientam un sniegtu viņam nepieciešamo palīdzību veselībai un dzīvībai kritiskās situācijās,” apgalvo valsts NMP dienesta vadītāja Renāte Pupele.

Neatliekamo medicīnisko palīdzību iedzīvotāji šajos pagastos varēs izsaukt tāpat kā iepriekš, no fiksētā telefona zvanot uz tālruņa numuru 03, bet no mobilā tālruņa – uz 112. Papildus iespēja izsaukt ātro palīdzību gan no fiksētā, gan mobilā telefona arī pa numuru 63374003.

Svarīgākais