Ventspilī uzsāks jauna ambulatorās veselības aprūpes centra būvniecību

Piektdien, 8.jūlijā, Ventspilī, uzsākot ambulatorās veselības aprūpes centra būvniecību, svinīgā pasākumā tiks parakstīts vēstījums nākamajām paaudzēm un ievietots kapsulā, kas, savukārt, tiks iemūrēta. Būvniecība tiks īstenota ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu (ERAF).

Projekts veicinās ambulatorās, it īpaši sekundārās ambulatorās veselības aprūpes pieejamības un kvalitātes uzlabošanos Ventspilī un Kurzemes reģionā.

Tā ietvaros tiks izveidota moderna energoefektīva ambulatorās veselības aprūpes infrastruktūra Ventspilī, kā arī nodrošināta papildus infrastruktūra tādiem ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumiem kā mamogrāfijas skrīnings, diagnostika un rentgena izmeklējumi. Tāpat, īstenojot šo projektu, tiks nodrošināta vides pieejamība ambulatorās veselības aprūpei cilvēkiem ar kustību, redzes, dzirdes un garīga rakstura traucējumiem, kā arī gados vecākiem cilvēkiem un vecākiem ar mazuļiem.

Izveidotā infrastruktūra netieši veicinās 38 veselības aprūpes personāla darba vietu saglabāšanu, kā arī septiņu jaunu darba vietu pilnas slodzes ekvivalentā radīšanu projekta dzīves cikla laikā. Ilgtermiņā projekts sniegs nozīmīgus sociālekeonomiskos ieguvumus Ventspils pilsētas un Kurzemes reģiona attīstībai.

Projekta plānotais ieviešanas laiks ir 20 mēneši, un to plānots pabeigt līdz 2012.gada beigām. Tā kopējās investīciju izmaksas ir 2 689 437 Ls, paredzamais ERAF līdzfinansējums ir 1 858 735 Ls, kas ir 82,1% no kopējām attiecināmajām izmaksām.

Latvijā

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) aicina veidot ilgtspējīgu atbalsta programmu ārvalstu kino uzņemšanai Latvijā, tā stiprinot vietējās kino nozares attīstību un piesaistot investīcijas, aģentūru LETA informēja partijā.

Svarīgākais