Vaivaros jauna valde, par citām – vēl klusums

Nacionālā rehabilitācijas centra Vaivari valdē apstiprināta žurnāliste un sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Kehre un mazpazīstamais, Latvijas Bankā kādreiz strādājušais Artūrs Bērziņš. Pašu iestādi no sestdienas sāk vadīt konkursā izraudzītā ārste rehabilitoģe Anda Nulle.

Veselības ministrijā ceturtdien notika rehabilitācijas centra Vaivari ārkārtas dalībnieku sapulce. Sapulces laikā tika apstiprināts rehabilitācijas centra gada pārskats, 2010. gada peļņas izlietojums, kā arī jaunais valdes sastāvs. Pamatojoties uz konkursa rezultātiem, par valdes priekšsēdētāju no 2. jūlija darbu sāks Anda Nulle. Konkursa procedūras ietvaros par valdes locekļiem uz trīs gadiem tika apstiprināta A. Kehre un A. Bērziņš. A. Kehre ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē, strādājusi arī žurnālistikā, līdz 1998. gadam bijusi laikraksta Jūrmala galvenā redaktore un valdes priekšsēdētāja. Vēlāk bijusi lektore un eksperte vairākos projektos gan Latvijā, gan ārvalstīs, vadījusi Augstākās tiesas administrāciju, vēlāk strādājusi Rīgas domē. Savukārt A. Bērziņš, kura vārds ir mazāk pazīstams, strādājis Finanšu ministrijā, Latvijas Bankā, Rīgas Slimokasē, kā arī bijis valdes priekšsēdētājs finanšu uzņēmumā. Viņam ir maģistra grāds vadībzinātnē.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valde joprojām strādā nepilnā sastāvā, jo konkursā uzvarējusī Anda Čakša savus pienākumus sāks pildīt tikai 18. jūlijā, Neatkarīgajai apliecināja Veselības ministrijā, bet valdei, kurā kā valdes loceklis darbojas slimnīcas vadītāja pienākumu izpildītājs Andis Lācis, pilnvaru termiņš vēl nebeidzas. Pēc Veselības ministrijas pārstāves Egitas Poles teiktā, jaunā valdes priekšsēdētāja varēs ierosināt valdes sastāva maiņu, tomēr tas neesot obligāti. Konkurss gan izsludināts, jo no februāra slimnīcā nebija valdes priekšsēdētāja un valde strādā nepilnā sastāvā. Bez A. Lāča valdē strādā arī slimnīcas administratīvais direktors Egils Lavendelis.

Vissarežģītākā situācija ir ar Stradiņa klīnisko universitātes slimnīcu, kur joprojām nav valdes priekšsēdētāja un slimnīcu vada šā amata pienākumu izpildītājs, valdes loceklis Modris Dzenītis. Otrs valdes loceklis pašlaik ir Raimonds Bricis. Izvēlētajai kandidātei Stradiņu vadībai dots laiks pārdomām. VM pārstāve konkrētāku atbildi sola piektdien.

Izskanējušas bažas, ka kandidātu atlase gan uz slimnīcu valdes priekšsēdētāja, gan valdes locekļu amatiem «neesot caurspīdīga», tomēr VM bažas noraida – tāpēc esot piesaistīta personālatlases firma, kura izvērtēja visus kandidātus un tālāk ministrijas komisijai izlemšanai pieteica 17. Interese strādāt slimnīcu valdēs ir liela, 85 kandidātu vidū bijuši gan politiķi, gan biznesa struktūrās strādājošie, gan mediķi un citu slimnīcu vadītāji.

Latvijā

Pagājušajā nedēļā uzzinājām, ar ko vainagojušās diskusijas par nodokļu reformu. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes augs, taču pieaugs arī neapliekamais minimums un minimālā alga. Izmaiņas skars arī pensiju otro līmeni, bet galīgais lēmums vēl jāpieņem valdībai un Saeimai. “Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots sabiedrības viedoklis par valdības darbu pie nodokļu reformas.

Svarīgākais