VDI sāks informatīvu kampaņu par drošības un veselības aizsardzību darbā

Reaģējot uz lielo skaitu smagu traumu un nelaimes gadījumu ar letālām sekām darba vietās, Valsts darba inspekcija (VDI) ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstu sāks sociālu informatīvo kampaņu darba ņēmējiem "Strādā vesels", lai skaidrotu drošības un veselības aizsardzības nozīmīgumu darba vietās, informēja VDI.

Sociālā kampaņa "Strādā vesels" ir vērsta uz visiem darba ņēmējiem, kuri nodarbināti visdažādākajās nozarēs, īpaši saistītās ar paaugstinātu risku, piemēram, kokapstrādē, metālapstrādē, pārtikas ražošanā, darbā lielā augstumā un ar elektroierīcēm, kā arī citās, visbiežāk, industriālās jomās, kur pastāv risks gūt darba traumas.

Pēc VDI rīcībā esošās informācijas, ap 70% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka ekonomiskās krīzes ietekmē situācija darba drošības un veselības aizsardzības jomā pasliktināsies.

Turklāt informētība par drošības un veselības riskiem darba vietā varētu būt labāka, jo tikai 52% iedzīvotāju uzskata, ka ir ļoti labi vai diezgan labi informēti par drošības un veselības riskiem darba vietā. Šis rādītājs ir zemāks par vidējiem Eiropas Savienības rādītājiem.

Lai stāstītu par kampaņu VDI piektdien, 16.oktobrī, plkst.12 Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā rīkos informatīvu pasākumu.

Pasākuma laikā tāpat tiks runāts par situāciju darba drošības un veselības aizsardzības jomā Latvijā, par aspektiem, kas negatīvi ietekmē darba drošības noteikumu ievērošanu, par iemesliem, kāpēc tiek gūtas darba traumas, un kā rīkoties situācijās, kad trauma gūta.

Pasākumā piedalīsies VDI direktora pienākumu izpildītājs Māris Badovskis, Labklājības ministrijas Darba departamenta direktora vietnieks Renārs Lūsis, Latvijas Plastiskās un mikroķirurģijas centra mikroķirurgs Mārtiņš Kapickis, kā arī kino režisore Ilze Kunga un īsfilmas par darba drošību aktieris Jānis Rusiņš.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.