Veselības ministrijā iesniegti Bauskas slimnīcas atbalstītāju paraksti

Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš ticies ar pārstāvjiem no Bauskas, kas iesniedza gandrīz 3 600 savāktos parakstus, kā apliecinājumu Veselības ministrijas izstrādātajiem priekšlikumiem par lokālo slimnīcu un traumpunktu turpmāko darbību, konkrēti atbalstam Bauskas slimnīcai.

Jau ziņots, ka Veselības ministrijas iesniegtajos Ministru kabineta grozījumu projektā Bauskas slimnīcā turpmāk visu diennakti strādās kā augstākā līmeņa steidzamās medicīniskās palīdzības punkts (SMP) Latvijā un finansējums gadā tiks palielināts par 40 tūkstošiem latu. Šobrīd Bauskas slimnīcas traumpunktā visu diennakti dežurē divi ārsti un divas medicīnas māsas, bet no 1.jūlija 16 stundas dienā speciālistu skaits tiks palielināts līdz trim un divām medicīnas māsām, bet astoņas stundas dienā diviem speciālistiem un vienai medicīnas māsai.

Veselības ministrijas izveidotā darba grupa esošos traumpunktus, kas turpmāk tiks dēvēti par steidzamās medicīniskās palīdzības punktiem (SMP), novērtēja ņemot vērā piecus kritērijus. SMP punktos sniedzamās palīdzības apjoms un tam nepieciešamie resursi tika aprēķināti, izvērtējot iedzīvotāju skaitu attiecīgajā reģionā, līdzšinējo noslogojumu, apkalpes teritorijas lielumu, ārstu nodrošinājumu un pacientu iespējas saņemt palīdzību daudzprofilu neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcās (attālums līdz tuvākajai slimnīcai).

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais