Vācijā bīstamo infekciju atrod miskastē

Vācijā eksperti bīstamo baktēriju, kas izraisījusi simtiem cilvēku saslimšanu un vairāk nekā 20 cilvēku nāvi, atraduši kādā atkritumu konteinerā Magdeburgas pilsētiņā, ziņo Saksijas Anhaltas federālo zemju veselības ministrija.

Zināms, ka atkritumu konteinerā, kurš pieder vienai no vietējām ģimenēm, esot atrastas dārzeņu atliekas, konkrēti - gurķu. Visi trīs šīs ģimenes locekļi ar bīstamo infekciju bija inficējušies, ziņo Tvnet.

Varas iestādes pagaidām atturas apgalvot, kādā veidā baktērija atkritumu tvertnē nonākusi. Tomēr izskanējis, ka bīstamo baktēriju saturošās dārzeņu atliekas miskastē sabijušas vismaz pusotru nedēļu.

"Netiek izslēgts, ka saslimšanas ierosinātājs atkritumos kopā ar dārzeņiem un gurķiem tur nonāca jau pēc tam, kad ģimene bija inficējusies," atzīst ministrijas pārstāvis. Eksperti norāda, ka šo vēl nevar uzskatīt par tiešu pierādījumu tam, ka ģimene saslimusi no konkrētajiem dārzeņiem, nevis kaut kādā citā veidā.

Eksperti pārbaudījuši arī visus tuvējos lielveikalus, taču bīstamā baktērija tur atrasta nav.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.