Trūcīgo un pacientu ar zemiem ienākumiem ārstēšana tiks nodrošināta

Veselības ministrija informē, ka trūcīgajiem pacientiem un pacientiem ar zemiem ienākumiem arī turpmāk nebūs jāmaksā pacientu iemaksas un līdzmaksājums par kompensējamām zālēm un arī visa nepieciešamā ārstēšanās tiks nodrošināta tāpat kā visiem pārējiem pacientiem.

Kā zināms, no 2009.gada 1.oktobra sociālā drošības tīkla pasākumu ietvaros, pacienti, kuriem piešķirts trūcīgas personas statuss, ir atbrīvoti no pacientu iemaksām un līdzmaksājuma par kompensējamām zālēm. Bez tam, uzsākot īstenot šos pasākumus, līdzekļu izmantošana kavējās, jo nepietika līdzekļi paša pamatpakalpojuma apmaksai. Līdz ar to, lai paplašinātu pakalpojumu pieejamību, ar 2010.gada otro pusi Stratēģijas ietvaros trūcīgiem pacientiem un pacientu ar zemiem ienākumiem tika kompensēta ne tikai iemaksa un līdzmaksājums, bet arī apmaksāta visa ārstēšanās un izmeklēšana, kas bija papildus līdzekļi ārstniecības iestādēm, līdzās jau noslēgtajam līgumam ar Veselības norēķinu centru.

Analizējot 2011.gada pirmā ceturkšņa sociālā drošības tīkla pasākumu izpildi, prognozējams, ka pirmajā pusgadā jau tiks iztērēti 76,8 % no visam gadam plānotā finansējuma. Tādēļ, ņemot vērā ierobežotos finanšu resursus, ir nepieciešams noteikt, ka ar 2011.gada 1.jūliju iepriekš minētajām iedzīvotāju kategorijām sniegto pamatpakalpojumu vairs neapmaksātu no Stratēģijas ietvaros piešķirtā finansējuma, bet no gada kopējā iestādēs finansējuma tāpat kā pārējiem pacientiem.

Svarīgākais