Sumina izcilākās medmāsas

Godinot medicīnas māsas, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) pasniegta balva Bērnu slimnīcas lepnums – to Starptautiskajā medmāsu dienā saņēma Inese Saudorga, operāciju māsa Bērnu slimnīcas Torņakalnā 16. nodaļā, un Tatjana Petrova, māsa Bērnu slimnīcas Gaiļezerā 6. nodaļā.

Bērnu slimnīcas 16. nodaļas kolektīvs par savu māsu saka: "Ineses Saudorgas personība, dzīvesprieks un darba mīlestība ir apbrīnas vērts paraugs un iedvesmas avots jebkuram medicīnas aprūpē strādājošajam. Viņa ir mūsu lepnums. Ne tikai mazais pacients, bet arī nodaļas personāls viņas klātbūtnē operācijas zālē jūtas drošāk un mierīgāk." Labus vārdus kolēģi saka arī par Tatjanu Petrovu: "Viņa profesionāli darbojas neatliekamās palīdzības situācijā, māk strādāt komandā, ir zinoša un atbildīga, vienlaikus – brīnišķīga kolēģe un mīļa māsiņa pacientiem."

Atzinības balva tika dibināta 2007. gadā, lai godinātu BKUS aprūpes personālu, kā arī lai izteiktu atzinību par rūpīgu, iejūtīgu, laipnu un izcilu darbu, un to slimnīca pasniedz ar Rietumu bankas labdarības fonda atbalstu. Vairākām māsiņām pasniegti arī atzinības raksti par teicamu darbu – 19. nodaļas māsai Irinai Patrinai, 5. nodaļas māsai Sofijai Andiņai, 22. nodaļas māsai Laimai Dārziņai, virsmāsai Infekciju kontroles dienestā Olgai Kušpitai (Gaiļezerā), 5. nodaļas māsām Evitai Bistrovai un Inesei Lušņikovai (Gaiļezerā).

12. maijs ir visā pasaulē slavenās māsas Florensas Naitingeilas dzimšanas diena. Viņa ir devusi būtisku ieguldījumu māsu profesijas attīstībā, formulējot māsu profesijas pamatmērķus.