Atklās Ogres rajona slimnīcas jaunuzcelto korpusu

Rīt Veselības ministrs Juris Bārzdiņš dosies uz Ogri, lai piedalītos Ogres rajona slimnīcas jaunuzceltā korpusa telpu atklāšanā. Ogres rajona slimnīca ar Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu realizēja projektu, kura rezultātā tika uzcelts jauns slimnīcas korpuss, panākot pacientu, medicīniskā personāla un medicīnisko tehnoloģiju racionālu izvietojumu, kas vienlaicīgi ļaus samazināt slimnīcas uzturēšanas izdevumus.

Iepriekš Ogres rajona slimnīcai bija ļoti sašķelta infrastruktūra, kas bija izvietota trīs atsevišķos korpusos, dažādās vietās, turklāt viens no tiem bija atšķirts no pārējās teritorijas ar rajona nozīmes autoceļu, kas kavēja gan pacientu, gan personāla pārvietošanos. Tāpat katra ēka saņēma siltumapgādi no savas katlumājas, kas sadārdzināja apkures izmaksas.

Jaunais korpuss ir savienots ar slimnīcas galveno ēku, apvienojot ambulatoro un stacionāro pacientu aprūpi, paaugstinot izmaksu efektivitāti un pakalpojumu pieejamību Ogres rajona un pieguļošo rajonu iedzīvotājiem.

Projekta kopējais finansējums ir 2 miljoni lati, no kuriem ERAF finansējums ir 1 miljons lati, bet valsts budžeta līdzfinansējums – 180 tūkstoši lati.

Svarīgākais