Aprīļa vidū mediķu rīcībā nonāks 25 jaunas automašīnas

Jau aprīļa vidū Rīgas reģionā mediķi pie pacientiem izsaukumos dosies jaunās ātrās palīdzības mašīnās.

No aprīļa vidus Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta Rīgas reģiona ātrās palīdzības brigāžu mediķu rīcībā nonāks 25 jaunas Mercedes Benz ražotās operatīvās medicīniskās automašīnas, ar ko turpmāk doties pie pacientiem uz izsaukumiem Rīgā un tās apkārtnē. Turklāt pieci no jaunajiem operatīvajiem transportlīdzekļiem būs ar četru riteņu piedziņu (pilnpiedziņu), kas būtiski uzlabos mediķu iespēju operatīvi nokļūt pie pacientiem vietās, kur laika apstākļu dēļ lauku teritorijās ceļi kļūst grūti izbraucami.

Operatīvos transportlīdzekļus iegādājusies a/s „Rīgas Sanitārā transporta autobāze” (RSTA), kas saskaņā ar līgumu ik dienu nodrošina specializētā transporta un autovadītāju pakalpojumus NMP dienesta Rīgas reģionālajam centram. Kā ziņots jau iepriekš, pagājušā gada jūlijā Rīgas Sanitārā transporta autobāze iegādājās 15 jaunus operatīvos transportlīdzekļus Rīgas reģiona mediķu brigāžu vajadzībām, kas tiek izmantotas darbam Jūrmalā, Ogrē, Tukumā, Kandavā, Madlienā un Lielvārdē. Savukārt mediķu darbam nepieciešamo aprīkojumu automašīnās nodrošina NMP dienests.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais