Visbiežāk tiek apmeklēts ķirurgs un ginekologs

Apdrošināšanas kompānijas ERGO statistika liecina, ka Latvijas iedzīvotāju vidū visbiežāk apmeklētie ārsti ir ginekologs, ķirurgs un terapeits - ģimenes ārsts. Statistika apkopta par vairāk kā 50 000 ERGO veselības apdrošināšanas polišu turētājiem.

Pērn lielākās izmaksas veselības apdrošināšanā izmaksātas par ārstēšanos ambulatori - 62% no kopējām izmaksātajām atlīdzībām. Savukārt par ārstēšanos stacionārā (slimnīcā) ERGO izmaksātās atlīdzības sastāda 16%. Vidēji 10% ERGO atlīdzības pērn izmaksātas par medikamentu iegādi, 9% - par zobārsta apmeklējumu, bet aptuveni 3% izmaksāti par sporta aktivitātēm, ko sedz veselības apdrošināšana.

Ārstēšanās izmaksas stacionārā pērn pieaugušas par 15%

"Nesakārtotā valsts veselības aprūpe, cilvēku maksātspējas samazināšanās, pieaugošās veselības aprūpes izmaksas un citi faktori veicinājuši situāciju, kad daļa cilvēku atliek ārsta apmeklējumu un ielaiž slimības, kā rezultātā smagu saslimšanu ārstēšanai nepieciešams gan ilgāks laiks, gan vairāk līdzekļi,” informē Gints Konrads, ERGO Veselības apdrošināšanas departamenta direktors Baltijā.

ERGO apkopotais ambulatoro un stacionāro saslimšanu TOP’s

Visbiežākās saslimšanas, kas ārstētas ambulatori:

1. Kaulu un locītavu saslimšanas

2. Sirds un asinsvadu saslimšanas

3. Akūtās vīrusa infekcijas, kā arī saaukstēšanās, iesnas un klepus

Visbiežākie iemesli stacionārai ārstēšanai:

1. Dažāda rakstura ginekoloģiskās operācijas

2. Ceļa un plecu locītavu darbības traucējumi

3. Kāju vēnu nepietiekamība (operācijas)

4. Deguna starpsienas (LOR) operācijas

Svarīgākais